Keuring NEN 3140 elektrische arbeidsmiddelen

Op het gebied van elektrische veiligheid en in het kader van de ARBO wet is het de taak van de werkgever er voor te zorgen dat elektrisch gereedschap, machines en apparaten veilig te gebruiken zijn. Dit kan gerealiseerd worden door middel van de keuring NEN 3140.

Door het laten keuren van uw elektrische arbeidsmiddelen kunt u aantonen dat u “veilige” arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers. Keuringen en inspecties van elektrische gereedschappen, machines en apparatuur word uitgevoerd volgens de norm NEN 3140 :2011

In de norm NEN 3140 is vastgelegd dat elektrische arbeidsmiddelen regelmatig gekeurd dienen te worden.

Mako allround service verzorgt deze NEN 3140 :2001 keuringen aan alles waar eigenlijk een stekker aan zit.

Te denken aan het volgende

  • Boormachine
  • Zaagmachine
  • Haakseslijper
  • Lasapparaat
  • Verlengsnoer, kabelhaspel

Er zijn heel veel uitgebreide teksten over deze keuringen.

Maar we houden het voor u graag eenvoudig, mocht u toch graag een zeer uitgebreide beschrijving willen?  Willen we deze op uw verzoek graag door mailen.

In het kort:

U bent ondernemer (aannemer, schilder, zzp-er, enz.) en u werkt met elektrisch gereedschap enz., u werkt in de professionele branche met andere ondernemers of waar zich risico’s kunnen ontstaan. Bent u verplicht om met goed gekeurde elektrische arbeidsmiddelen te werken.

Ook is aan te raden wanneer u alleen in particuliere omgeving werkt om u elektrische arbeidsmiddelen gekeurd te hebben.

Verzekeraars en ARBO-wet stellen tegenwoordig ook de eis dat u met goede en veilige elektrische arbeidsmiddelen te werken voor u zelf en voor u klant.

nen3140.1